Site Overlay

Постният гювеч на баба – Рецепта

Начин на приготвяне:

Задушавате в голяма тенджера лука с олио, покриващо дъното, и малко вода, за да не се запържва.

Слагате червения пипер и доматеното пюре, разбърквате и веднага сипвате 2 ч. чаши вода.

Добавяте нарязаните чушки, патладжан, бамя и тиквички в тази последователност.

Ако е необходимо, доливате по малко вода, така че почти да покрива зеленчуците.

Добавяте и картофите, нарязани на средно големи парчета.

Посолявате и разбърквате добре.

Готвите го полуготовност на зеленчуците.

Прехвърляте постния гювеч в подходяща тава и го запичате до приятен загар, като 5 мин. преди да го изключите добавяте ситно нарязан магданоз.

Постният гювеч на баба е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *