Site Overlay

Постни блини с мляко от кашу – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Изсипете в купа и към него добавете солта, захарта и олиото. Олиото и захарта ще придадат на закуската златист цвят и еластичност.

Добавете млякото от кашу към сместа на тънка струя, като разбърквате на често. Може да използвате както домашно мляко, така и закупено от магазина.

Загрейте тиган с незалепващо дъно. Силата на котлона не бива да е прекалено силна.

С черпак изсипете от сместа и изпечете блините от двете страни до готовност.

В сместа има достатъчно мазнина и няма нужда да намазвате постните блини допълнително.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *