Site Overlay

Постни дълги банички със суров картоф и лук – Рецепта

“Постни и безкрайно вкусни банички с лук и картоф – отгоре на всичко имаме и рецептата”

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват и настъргват на едро ренде. Посоляват се със солта и се разбъркват хубаво. Оставят се за 20 минути, за да си пуснат водата.

След като мине това време, настърганите картофи се изстискват хубаво с ръце, за да се изцедят от водата, и се прехвърлят в купа. Добавя се малко сол към тях, нарязаният на ситно кромид лук, смлян черен пипер, стритият сушен джоджен и олиото. Сместа се разбърква хубаво и се разделя на осем части, за да сме сигурни, че ще я разпределим равномерно върху осемте одрински кори.

Върху кората се разпределя равномерно част от плънката, широките страни на кората се прегъват един пръст навътре и кората се прегъва и оформя на дълга баничка. Така се процедира и с останалите седем кори.

Постните дълги банички се прехвърлят в тавичка с постлана на дъното хартия за печене и с помощта на четка се намазват с малко олио отгоре. Аз ги разпределих в две тавички и изпекох последователно постните банички.

Тавата с дългите банички се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна на средна решетка и включен вентилатор за около 30 минути.

Постните дълги банички със суров картоф и лук могат да се поднесат както топли, така и охладени – и в двата случая са много вкусни. Непременно ги пригответе.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *