Site Overlay

Постни зелеви сарми в мултикукър – Рецепта

Начин на приготвяне:

Ориза почистваме и измиваме. Зелето поставяме в гевгир да се отцеди сокът.

Листата от зелето разделяме на две или три, зависи от големината.

Лука, чесъна и моркова почистваме и нарязваме на ситно. Задушаваме ги в мазнина, добавяме и подправките.

Накрая добавяме ориза и бъркаме до прозрачност. Сипваме към 50 мл вода да набъбне леко.

Щом сместа е готова, отнемаме от котлона и оставяме за кратко да се охлади.

Започваме да навиваме сармите, като поставяме част от плънката в листото.

Свиваме и нареждаме в купата на мултикукъра.

Щом сме готови с всички сарми, поставяме една чиния върху тях и притискаме.

Наливаме от зелевия сок, колкото да се покрият сармите.

Пускаме на програма Stew за 2 часа постните зелеви сарми в мултикукър.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *