Site Overlay

Постни пълнени гъби с оризова плънка – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо пригответе пълнежа за гъбите. Наситнете лука и го запържете в олиото. Щом добие загар, добавете ситно нарязания спанак и го сотирайте.

Овкусете с щипка сол и прибавете ориза. След още 2 минути добавете сушените зеленчуци и подправките. Налейте зеленчуковия бульон.

Оставете плънката да се готви на умерен огън докато се усвои течността.

Хубаво е да готвите в по-широк тиган, а не малка тенджерка, за да не стане оризът на каша.

Покрийте с фолио готовата оризова плънка.

Гъбите почистете добре с влажна кърпа, махнете пънчетата им.

Запечете гъбите от двете страни в тиган с малко зехтин и сол. Нека огънят да е силен, за да придобият хубав цвят отвън, а отвътре да са сочни.

Напълнете гъбите с приготвената плънка и поднесете докато са топли.

Постните пълнени гъби с оризова плънка са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *