Site Overlay

Постни сарми с булгур, кедрови ядки и сумак – Рецепта

Начин на приготвяне:

Зелето се измива много добре.

Всяко листо се отчупва внимателно, за да не се разкъса.

Листата се слагат в тава с капак.

Лимонтузуто се разтваря във вода и се заливат листата.

Листата се задушават под капак за 30 мин на 180 градуса.

Булгурът се измива много добре и се залива с вода за 20 мин, след което водата се изхвърля.

Изцеденият булгур се разбърква с червен и черен пипер.

Прибавят се кедровите ядки, джоджен, сушеният лук, самардала, сумак и сол.

Разбърква се много добре.

Зелевите листа се изцежда, т след като се задушат.

Във всяко листо се слага от сместа с булгур и се завиват зелевите сарми.

Нареждат се в тава с капак. Постните сармички се заливат със зехтин и вода.

Постните сарми с булгур, кедрови ядки и сумак се под капак за 60 мин на 180 градуса.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *