Site Overlay

Постни сарми с концентрат от нар – Рецепта

Начин на приготвяне:

Вземаме един тиган, слагаме вътре ситно нарязаните лук и чесън, запържваме с малко олио и прибавяме ориза.

След като оризът е запържен, прибавяме доматената салца и концентрат от сок на нар (който придава уникален вкус на сармите, силно препоръчвам) и разбъркваме хубаво всичко да се смеси.

Към готовия запържен ориз прибавяме сол, черен пипер и сумак, разбъркваме сместа и оставяме настрани да изстине.

Лозовите листа измиваме хубаво под течаща вода и започваме да завиваме сармите.

В дъното на тенджера редим листа и отгоре слагаме сармите, посоляваме, прибавяме една супена лъжица концентрат от нар и около две-три чаши вода до покриване на сармите.

Похлупваме с чиния и слагаме на умерен котлон, готвим за около час и половина.

Постните сарми с концентрат от нар са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *