Site Overlay

Постно къри ризото със соеви хапки – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Хубаво измиваме 1 ч.ч. бисерен ориз (2-3 пъти) и го оставяме да се накисва.

2. В малка тенджерка сваряваме в 2 и ½ ч.ч. вода 2-3 с.л. сушен и стрит джоджен и 1 ч.ч. соеви хапки.

3. Отделно загряваме 3-4 с.л. шарлан – нерафинирано слънчогледово масло, в дълбок тиган с керамично незалепващо покритие. Сипваме нарязания лук (1 голяма глава) и поставяме капак.

След 2-3 минутки прибавяме отцедения ориз и разбъркваме. Подправяме с всички овкусяващи подправки: мадраско къри, куркума, кимион, черен пипер, джинджифил на прах, хималайска сол и кафява захар Демерара.

Отново разбъркваме и заливаме ориза с 1 ч.ч. сварения чай от джоджен. Поставяме капака и оставяме да къкри, докато я поеме изцяло.

След това заливаме с още 1 ч.ч., прибавяме соевите хапки, граха и царевицата, разбъркваме и отново похлупваме с капака.

Накрая добавяме само ако е необходимо още половин ч.ч. чай и щипка хималайска сол – на вкус.

Поднасяме вкусното ризото – постно къри ризото със соеви хапки, грах и царевица за обяд – по желание оформено като купол.

Чудно Вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *