Site Overlay

Постно лимоново ризото с тиквички – Рецепта

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган загрейте кафяна чашка зехтин.

Пуснете наситнения лук и запържете за кратко. Добавете ориза и разбъркайте добре, след което налейте 1-2 черпака топъл зеленчуков бульон.

Когато ястието клокне, добавете настърганата тиквичка, 1-2 с.л. лимонов сок и настъргана лимонова кора.

Налейте още малко от бульона и продължете готвенето за около 15 мин.

Ако бульонът е малко, долейте, докато оризът стане ал денте. В случай че ви харесва по-сварен ориз в ризотото, продължете готвенето до желания вкус.

Преди да свалите съда от котлона, добавете настъргания пармезан, щипка магданоз и черен пипер. Хомогенизирайте добре постното ризото с тиквички, насипете в чинии и поднесете топло!

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *