Site Overlay

Празена яхния със суджук в мултикукър – Рецепта

Начин на приготвяне:

Почистваме лука и праза. Нарязваме ги на дребно и поставяме в уреда. Нагласяме уреда на пържене, като предварително сме поставели олиото.

Задушаваме в мазнината, като сипваме малко вода. Когато водата се изпари, прибавяме червеният пипер и разбъркваме. Оставяме така за 5 минути при отворен капак.

Доматите нарязваме на ситни парченца и ги прибавяме към лука и праза за да се задушат. Разбъркваме празената яхния добре заливаме с с топла вода нагласяме за 15 минути на програма готвене.

Когато времето изтече, отваряме и прибавяме предварително нарязаната парченца суджук и посоляваме ако има нужда, добавяме и по желание чубрицата и черния пипер.

Затваряме капака и отново нагласяме за още 5 минути.

Когато свърши времето за готвене, сервираме празената яхния със суджук в мултикукър, докато е още топло ястието.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *