Site Overlay

Празничен Агнешки Сач – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарежете агнешкото месо на парчета (колкото по-малки ги нарежете, толкова по-бързичко ще ви се сготвят).

Сложете ги в намазнения и нагорещен сач, подправете ги на вкус със сол и пипер (или други подправки според предпочитанията ви).

Гответе месото до полуготовност, като периодично разбърквайте. След това добавете нарязаните чушки, лука и моркова.

Захлупете сача с капак, за да се задушат хубаво зеленчуците. След като поомекнат, сложете тиквичките и гъбите и щипка сол. Разбъркайте внимателно с дървена лъжица.

Оставете сача на огъня до пълна готовност на всички съставки, които са в него. След което го поръсете с настъргания кашкавал и запечете за 20 минути в слаба фурна.

Вашият празничен агнешки сач е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *