Site Overlay

Празничен венец от тесто с течен шоколад – Рецепта

Начин на приготвяне:

В микровълнова или на водна баня затопляме бурканче течен шоколад (за да е по-рядък и лесно да се маже).

Разстиламе тестото за пица. То е с правоъгълна форма, 2 броя (аз използвах готово) и го намазваме изцяло с течен шоколад.

От по-дългата страна навиваме на руло. Намазваме и навиваме другото тесто. Поставяме ги в тава под формата на венец.

Краищата, където се срещат, притискаме леко да слепнат. С ножица под наклон режем отгоре на разстояние два сантиметра едно от друго, образуват се триъгълници.

След това едно по едно обръщаме – едно наляво, едно надясно и така докрай. Намазваме с разбити 2 жълтъка с 1 ч.л. прясно мляко.

Печем празничния венец от тесто с течен шоколад на 170 градуса за 25-30 минути.

Сервираме коледния десерт, поръсен с пудра захар, плодове и течен шоколад.

Източник: Maia Ivanova – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *