Site Overlay

Празничен домашен щолен – Рецепта

Начин на приготвяне:

Млякото затопляме и добавяме меда и маята, оставяме настрана.

Сушените плодове заливаме с рома.

Брашното пресяваме и добавяме солта, джиджифила, индийското орехче, кардамона и ванилията.

Правим си кладенче в брашното и наливаме шупналата мая и разтопеното масло.

Омесваме си меко тесто. Отцеждаме сушените плодове и ги добавяме към тестото заедно с нарязаните бадеми. Омесваме добре, докато се разнесат навсякъде.

Намазваме тестото с мазнина, пакриваме купата с кърпа и оставяме на топло да втаса най-малко за два часа.

След като тестото е втасало, премесваме го още веднъж. В тава поставяме хартия за печене, оформяме щолен и го поставяме в тавата. Оставяме да втаса за 1 час.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1 час, след като изминат 30 минути го покриваме с фолио и печем още 30 минути.

Готовия щолен намазваме с масло още доката е топъл и поръсваме с пудра захар.

Празничният домашен щолен е много сполучлив.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *