Site Overlay

Празничен обяд за Свети Валентин – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пържолите се измиват и се отцеждат. Поставят се в тава. Всички подправки се смесват и се объркват. Намазват се вратните пържоли и се остават 2-3 часа да се овкусят.

След изтичане на времето в тавата се сипва кафяна чашка бира. По желание може да се нарежат картофи между пържолите.

Покриват се с алуминиево фолио и се изпращат във фурната. Включва се на най високия градус. Като загрее, се намалява на 220 и печенето на пържолите във фурна продължава 2 часа.

Докато се пекат пържолите, си сваряваме 3-4 картофа. Като омекнат, охлаждаме и обелваме.

Нарязваме краве масло сол и една кафяна чашка прясно мляко и пресоваме пухкаво картофено пюре до гладка смес.

Във форми сърца сипваме от пюрето, заглаждаме и изваждаме формата. Правим сърцата с картофено пюре директно в чиния за сервиране.

Изваждаме печените свински пържоли и махаме фолиото. Запичаме за малко до златисто. Сервираме топлия романтичен обяд на половинката.

Весел празник с празничен обяд за Свети Валентин!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *