Site Overlay

Празничен подарък за всяка домакиня

Коледа и Нова година – време за мързелуване, време за семейството, приятелите и подаръци. Когато в дома ни има разбирателство, любов и топлина, има място и за положителни емоции и много запомнящи се мигове. В тези топли дни всеки от нас намира по нещо за себе си под елхата.

А докато децата се радват на новите си играчки, коледните филми и компанията на приятелчета, аз получих своя коледен подарък – време, свободно време и дегустатори за кулинарните специалитети.

В тихите сутрини, когато всички спят, аз слагам любимата си кухненска престилка от баба и както баба ме е учила, спретвам всичко наведнъж от закуската до вечерята. Докато другите още се разсънват с кафета, менюто за деня е готово (или поне са направени нужните заготовки), така през деня имам време за разходки и компания на гостите и спокойствие, че всички ще сме сити и доволни в прекрасните празнични дни.

Как е възможно да се случи всичко това и все пак да е забавно и ненатоварващо по празниците?

1. Любима кулинарна книга

Използвах новата си кулинарна книга, тя е със стари български рецепти, любимите ми лесни са за готвене продуктите се намират лесно и се комбинират успешно с подправките, които имам. Получава се вкус, които допада на цялото семейство и приятели, обичани са от всички българи и допълват перфектно уютната семейна и празнична атмосфера;

2. Споделени рецепти

Те са прекрасна възможност да дадеш шанс на гостите си да покажат своите кулинарни умения. Също така са прекрасна възможност да научите нови трикове в кулинарията, всеки от нас има своя любима рецепта и е най-добър в приготвянето ѝ и може да даде важни детайли, за да се получи тя перфектно. Независимо дали сте в една кухня в момента, или ястието се привнася, споделената рецепта изисква да бъде избрана взаимно с домакинята, за да пасва на избраното за деня меню, както и да бъде обяснена до най-малък детайл, за да може да внесем разнообразие в личната кухня и предлаганите специалитети;

3. Готови рецепти – рецепта в буркан

Празничен подарък за всяка домакиня

Рецептата в буркан може да бъде оригинален и вдъхновяващ подарък за любителите в кухнята. Но тези рецепти са и лесен, и удобен начин за бързо приготвяне предимно на десерти.

Какво представлява рецепта в буркан?

Необходимите съставки от дадена рецепта се измерват и се подреждат на пластове в необходимото количество в средно голям буркан. Ако рецептата съдържа бързоразвалящи се продукти, те се описват отделно и се добавят в последствие. Всеки буркан има етикет с наименование на рецептата, която съдържа, и указания за приготвянето. Когато времето е кът, а гостите гладни, какво най-лесно можем да направим? Разбира се – да посегнем към бурканите. В случая приготвяме любим сладкиш за 30 минути и той е с перфектен вкус и визия.

Ако и вие цените времето и гостите си и имате голямо желание, сигурна съм тези малки трикове в кухнята ще ви помогнат да се справите блестящо и да направите Коледата празнична и уютна.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *