Site Overlay

Празнична баклава с бисквити – Рецепта

Начин на приготвяне:

В намазнена с олио тавичка се слага ред кора, поръсва се обилно със смлени орехи, по 1 с.л захар и по 1 с.л смлени бисквити.

Така се редуват съставките и отгоре се оставят 2 кори, които се слепват със олио без орехи.

Нарязва се на парчета и се залива с разтопеното масло.

След като се изпече около 30 мин на предварително загрята фурна на 180°C, се оставя да изстине.

След 5 часа баклавата се залива с горещия сироп (захарта, ванилията и водата се завират и за 5 мин).

Баклава с бисквити с повод и без повод.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *