Site Overlay

Празнична зимна погача – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното в голяма купа и оформяме кладенче в средата.

Разтваряме маята в 150 мл топла вода. Изливаме я в кладенчето, чупим двете яйца и прибавяме 50 мл олио.

Загасяме хлебната сода в млякото и също го прибавяме.

Посоляваме и омесваме гладко тесто. Оставяме тестото на топло да втаса.

След като тестото удвои обема си, го премесваме и започваме оформянето на питката.

Разделяме тестото на три топки. Разточваме всяка кора на тънък лист, около половин см.

Намазваме обилно с олио и поръсваме с половината сирене.

Върху първия лист слагаме втория и отново мажем с олио и слагаме всичкото сирене.

Слагаме и третия лист и обилно мажем с олио.

Режем на триъгълници и навиваме на кифлички.

Подреждаме в тава на разстояние, за да има място за втасване.

Разбиваме жълтъка и мажем всички кифлички.

Оставяме празничната питка да втасва и когато напълни тавата, я слагаме да се пече.

Печем около 40 минути на 180 градуса.

Слагаме празничнатазимна погача в студена фурна, от постепенното нагряване на фурната тя продължава да втасва.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *