Site Overlay

Празнична питка за Богородица с кафява захар и сухо мляко – Рецепта

Начин на приготвяне:

Брашното за питката за Богородица се пресява и се слага в съда на хлебопекарната.

Сухото мляко и кафявата захар се разбъркват с маята и се слага в единият край на съда.

В другия край се слага солта.

Водата и яйцата се разбъркват с олиото и изсипва в средата.

Меси се на кратка програма 14 мин, като програмата се пуска 3 пъти.

Изважда се съдът с тестото и се покрива с домакинска хартия.

Оставя се да втаса, докато удвои обема.

Тестото се изважда от съда и с намазани с олио ръце се разделя на 8 топки.

Всяка топка се разстила с ръцете и след това се навива на руло.

Слага се в тавата за печене върху хартия, намазана с олио.

Отгоре питката се намазва с разбито яйце с олио.

Празничната питка за Богородица с кафява захар и сухо мляко се пече 60 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *