Site Overlay

Празнична питка Слънце – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в прясното мляко. Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка в средата. Добавете всички продукти без единия жълтък. Замесете меко тесто.

Поставете в купа и завийте с памучна кърпа. Оставете на топло, докато удвои или утрои обема си.

Готовото тесто разделете на една голяма топка, три малки и една още по-малка (тя ще е за средата).

Трите еднакви топки разточете на кръг. Поставете една върху друга, като мажете с маслото между тях. Разточете на голям лист с диаметър на тавата ви за печене.

Прехвърлете вътре и нарежете на 12 триъгълника от центъра към външната част, но не до края. Всеки триъгълник обърнете отгоре и затворете до дъното на тавата.

Голямото парче разделете отново на три части и направете същото…разточвате на кръгли питки, мажете и похлупвате с другата.

Разточвате отново на на лист и разрязвате на 12 триъгълника, но този път до края.

Прегънете нагоре и поставете в тавата между другите два триъгълника. Последната топка сложете в средата. Намажете питката с разбит жълтък, 1 с.л прясно мляко и 1 с.л олио.

Поръсете със сусам и оставете отново на топло да втаса. Печете в предварително загрята фурна на 170-180 градуса до готовност.

Празничната питка Слънце е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *