Site Overlay

Празнична погача с кайма – Рецепта

Начин на приготвяне:

Брашното пресяваме, маята слагаме в купичка с малко прясно мляко заедно със захарта да шупне.

От изброените продукти (без жълтъка) си замесваме меко тесто.

Покриваме го с кърпа и оставяме да втаса.

След това разделяме на две топки и разточваме. С помощта на чаша си изрязваме кръгчета.

Добавяме част от каймата, която предварително сме овкусили с подправки и сме добавили нарязания на ситно лук и магданоз.

Прегъваме кръгчето на две и след това още веднъж.

В тава си слагаме хартия за печене или я намазняваме.

Подреждаме готовите кръгчета в кръг.

Оставяме отново да втаса. Мажем с разтопено масло и жълтък погачата.

Печем празничната погача с кайма в предварително загрята фурна до готовност.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *