Site Overlay

Празнична салата Оливие с пиле – Рецепта

Начин на приготвяне:

Подгответе всички продукти за салата Оливие.

Сварете всеки продукт поотделно в подсолена вода – картофите, морковите, пилешките гърди и яйцата. Оставете да се охладят напълно и обелете яйцата, картофите и морковите.

Подсушете маринованите краставички, нарежете ги на малки кубчета и ги разпределете на дъното на купа. Прецедете консервирания грах и разпределете равномерно върху краставичките.

Следващ продукт са пилешките гърди, нарежете на малки кубчета и ги разпределете върху граха. Нарежете морковите на малки кубчета и ги добавете в купата. Нарежете картофите на малки кубчета и ги добавете към останалите продукти. Нарежете яйцата на малки кубчета и ги прибавете към салата Оливие.

Подправете руската салата с майонеза, смесена със заквасената сметана, сол и черен пипер на вкус.

Разбъркайте салатата и я оставете да престои няколко минути.

Сервирайте салата Оливие веднага след подправянето с майонезата и заквасената сметана или подправете салатата, точно преди сервиране.

Традиционната салата Оливие, без която новогодишната трапеза не е пълна!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *