Site Overlay

Празнична салата суши – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измиваме ориза добре под течаща вода. Поставяме го в цедка да се отцеди. След това слагаме в тенджера и го заливаме с вода в съотношение 1:1.

Слагаме на котлона, щом водата заври намаляме котлона, слагаме капака и оставяме да къкри 10 минути. След това изключваме котлона и оставаме под капак още 10 минути.

Гъбите нарязваме и задушаваме в масло. Краставиците и авокадото почистваме и нарязваме на филийки.

На дъното на крьгла форма с падащо дъно слагаме алуминиево фолио. Сварения ориз поръсваме с оризовия оцет и разбъркваме.

На дъното на формата слагаме тънък слой ориз, после авокадо, краставици, гъби, слайсове риба, отново авокадо и краставици.

Редуваме така, докато завършим със сьомга. Махаме внимателно формата и поръсваме със семена. Поднасяме сушито със соев сос и уасаби сос.

Празничната салата суши е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *