Site Overlay

Празнични бисквитки с бяла глазура – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата в купа заедно със захарта с помощта на бъркалка.

Добавете олиото и меда. Разбийте до еднородност. Добавете канелата, джинджифила и настъргана лимонова кора.

Добавете и содата бикарбоната.

Пресейте брашното. Постепенно прибавяте от брашното към яйчената смес и замесете гладко тесто.

Покрийте тестото с фолио и го оставете в хладилник за около час-два.

Готовото тесто разточете на кора около 1 см.

С помощта на формички за сладки изрежете желаните от вас форми.

Наредете ги в тава, на дъното на която има домакинско фолио.

Изпечете ги до лек загар на 180 градуса.

Не прекалявайте с печенето – бързо прегарят!

Готовите бисквитки охладете.

Разбийте белтъците на гъст сняг с помощта на миксер.

Постепенно прибавете пудрата захар и разбивайте до получаването на гъста и гладка глазура.

Намажете бисквитките с помощта на силиконова четка. Поръсете с разноцветни кокосови стърготини.

Изсушете във фурна за около 5 минути – на 50 градуса с вентилация.

Празничните бисквитки с бяла глазура са готови!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *