Site Overlay

Празнични големи масленки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сипваме маста в купа и добавяме пудрата захар и ваниловата захар. Разбиваме на ръка с вилица 1-2 минути.

Разбиваме яйцето в купичка и го добавяме в сместа. Накрая добавяме брашното и премесваме до маслено тесто, като не трябва да се меси прекалено.

Поставяме тестото върху широко парче хартия за печене и отгоре го покриваме с друг лист хартия за печене. Разточваме, както е покрито, на кора с дебелина около 1 см.

Прибираме в хладилника за 40 минути.

След това махаме горната хартия и от тестото изрязваме големи форми – кръгли или други, по желание. В средата с по-малки формички изрязваме дупки. Прехвърляме масленките в голяма тава, покрита с хартия за печене.

Печем празничните сладки в загрята на 180 градуса фурна 5-6 минути.

Изваждаме ги и в дупчиците поставяме нарязани на дребно разноцветни желирани бонбони.

Поръсваме с кристална захар и връщаме във фурната за още 7-8 минути.

Оставяме масленките да изстинат напълно и ги отделяме от хартията.

Увиваме масленките в прозрачно фолио, добавяме панделки, по желание, и ги поставяме в хартиени опаковки.

Подаряваме празнични големи масленки на близките и приятелите си.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *