Site Overlay

Празнични солени фунийки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват и към тях се прибавят киселото мляко, бакпулверът, олиото и солта. Замесва се меко тесто.

Разточва се на кора 2мм. Реже се на ленти около 3см.

Навива се върху формите, като се започва от долния край.

Подреждат се в тава с хартия и се печат на 180°C до зачервяване.

Изваждат се и като се охладят, се изваждат от формите.

Всички продукти за пълнежа се слагат в купа и се разбъркват добре да се получи хомогенна смес.

Краставицата се нарязва на дребни кубчета и се добавя към сместа.

Пълнят се солените фунийки.

Тези празнични солени фунийки са идеални за всеки празник.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *