Site Overlay

Празнично пиле с перлен ориз и киноа – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измийте пилето и нарежете на парчетата. Нарежете лука на полукръгове.

В голяма плоска тенджера изсипете мазнина и когато маслото се загрее малко, добавете лука, нарязан на ситно, чесън, сол, смлян черен пипер и добавете пилето. Смесете всичко.

След това оставете да се позапържи леко, след това изсипете бялото вино и подправките, а след това затворете капака и оставете да къкри.

Не добавяйте вода. Оставете да къкри 30-45 минути. Перленият ориз се смесва с киноа и се измиват много добре.

Варят се в тенджерка или касерола за около 20 мин, като оризът трябва да е ронлив и бял. Картофите се нарязват на средно дебели филии и се варят до готовност в леко подсолена вода.

Поднасяме в празнични чинии, като подреждаме по следния начин.

В едната половина на чиния постиламе листо зелена салата, върху него две-три парчета пиле, в другата половина слагате две филии сварени картофи и отгоре две-три супени лъжици от ориза.

Украсяваме празничното пиле с перлен ориз и киноа по желание и вкус.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *