Site Overlay

Празнично руло с домашен крем – Рецепта

Начин на приготвяне:

Отделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме с щипка сол. Жълтъците разбиваме със захарта и ванилията.

Добавяме жълтъците към белтъците и разбъркваме внимателно.

Добавяме пресятото брашно и пак разбъркваме. Върху хартия за печене разстиламе сместа и с помощта на шпатула си оформяме квадрат.

Печем в предварително загрята фурна на 180°C за около 10 минути.

Готовия пандишпанов блат обръщаме върху чиста кърпа и завиваме на руло заедно с кърпата.

Продуктите за крема слагаме в тенджерка и разбиваме с миксер.

Слагаме на котлона и бъркаме с тел до сгъстяване.

Отвиваме рулото и разнасяме крема.

По-желание може да добавите плодове към това вкусно сладко руло.

Завиваме празнично руло с домашен крем и поръсваме с пудра захар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *