Site Overlay

Предястия с чушки, с които ще си оближете пръстите

Предястието е един от задължителните главни герои на трапезата. А какво по-хубаво от предястие с аромат на печени чушки, а защо не и със сурови пиперки.

Представяме Ви няколко бързи и мързеливи варианта за предястия с чушки, с който ще очаровате семейството или гостите си.

Мързеливи чушки бюрек

Необходими продукти:

Чушки – 15 бр.

Сирене – 300 г

Яйца – 4 бр.

Кашкавал – 150 г

Сода за хляб – 1/2 ч.л.

Черен пипер

Пресен магданоз

Мазнина

Начин на приготвяне::

Чушките почистваме от дръжките и семките, измиваме ги и ги изпичаме. Поставяме ги в съд с капак да се задушат за няколко часа. След това ги обелваме и оставяме в гевгир да се отцедят от водата. В купа си разбиваме яйцата, добавяме натрошеното сирене, черния пипер и содата за хляб, разбъркваме.

Намазняваме си тавата и започваме да подреждаме чушките, като сме разкъсали едната страна. Щом подредим един ред чушки, заливаме със яйчената смес. Така редуваме, докато завършим със смес. Накрая наръсваме с настъргания кашкавал и печем в предварително загрята фурна до зачервяване на кашкавала.

Пържени чушки с млечен сос

Необходими продукти:

Предястие пържени чушки с млечен сос

Снимка: Цвети Хаджипеткова

Чушки-20 бр. хубаво е да са по-тънки и дълги или т. нар. селска чушка

Кисело мляко-400 г

Чесън-4-5 скилидки

Червен пипер

Черен пипер

Сол

Магданоз

Начин на приготвяне::

Чушките измиваме и надупчваме с помощта на вилица или шишче. В тиган си нагорещяваме олио и пържим подсушените чушки до златисто. Подреждаме ги в дълбока чиния. Киселото мляко сипваме в купа, добавяме пресования чесън и черния пипер. Заливаме чушките с млечния сос. В мазнината, в която сме пържили чушките, си запържваме 1-2 ч.л. червен пипер и поливаме върху млечния сос. Накрая поръсваме с нарязания на ситно магданоз.

Рулца от печени чушки с крема сирене и шунка

Предястие рулца от печени чушки

Необходими продукта:

Чушки-15 бр.

Крема сирене-1 пакетче

Майонеза-3 с.л.

Шунка-100 г

Чесън-2 скилидки

Копър

Черен пипер

Начин на приготвяне::

Чушките почистваме от дръжките и изпичаме. Оставяме ги да се задушат. След това ги обелваме и оставяме да се отцедят от водата. През това време в купа си смесваме крема сиренето, майонезата, нарязаната на ситно шунка, черния пипер и настъргания чесън, омесваме добре.

Чушките срязваме на две и в по широкия край слагаме част от сместа и завиваме рулцето. Подреждаме в чиния и поръсваме с нарязан на ситно копър или магданоз.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *