Site Overlay

Пресечена супа от коприва – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измийте и попарете копривата във вряща вода. Отцедете и я нарежете.

Наситнете моркова и лука, запържете ги в загрятото олио за 5-6 минути. Прибавете към тях нарязаните картофи, налейте водата и посолете. Оставете сместа да ври 15-тина минути.

След това добавете и нарязаната коприва, гответе още 15-тина минути под капак. Ако е необходимо, добавете още вода към супата от коприва.

Чукнете яйцата директно във врящата супа и разбъркайте веднага, за да се получат конци.

Горещата супа се поднася с прясно изцеден лимонов сок и люто сухо чушле.

Пресечената супа от коприва е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *