Site Overlay

Пролетен тарт със спанак и сирена – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измиваме, нарязваме и задушаваме спанака за 4-5 минути в маслото. Посоляваме добавяме нарязания пресен лук и задушаваме още 5 минути.

Отместваме от котлона и нарязваме козето сирене, топеното сирене, добавяме крема сиренето и яйцето и разбъркваме.

От бутер тестото оформяме кръг, който да е по-голям диаметър от формата, в която ще печем, с около 5 см.

Поставяме кръга вътре и оформяме. Изсипваме спаначената плънка, отгоре поръсваме с моцарела и слагаме в загрята фурна на 200 градуса да се пече.

Печем тарта 30 минути. Сервираме вкусния пролетен тарт със спанак и сирена топъл.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *