Site Overlay

Пролетна гръцка мусака – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязваме картофите, патладжана, тиквичките, морковите на кръгчета.

Лука запържваме в мазнина, добавяме каймата и подправките, след като се запържи каймата прибавяме доматения сос.

Приготвяме сос бешамел: Разтопяваме маслото, добавяме лъжиците брашно, доливаме мляко и бъркаме постоянно, за да не се получат бучки. Добавяме индийско орехче, сол.

Сост не трябва да е много гъст или рядък.

В тава редим един ред картофи, заливаме със сосовете, един ред тиквички, заливаме със сосовете, един ред патладжан, заливаме със сосовете и така до края.

Слагаме да се пече на 180 градуса предврително загрята фурна.

10 минути преди да е готова мусаката, настъргваме кашкавал и връщаме до готовност на кашкавала.

След като е готова нареждаме отгоре кръгчета домат.

Пролетната гръцка мусака е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *