Site Overlay

Прясно зеле с домати в буркани – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязваме си зелето на ивички, посоляваме и намачкваме, оставяме около 20 минути в съд под наклон, да се отцеди.

През това време си почистваме доматите от ципите и стържем на едро ренде.

В дълбока тенджера си загряваме олио (знаем, че зелето поема доста мазнина, така че сипете повечко) сипваме нарязаното зеле на части, като разбъркваме.

Щом сме сложили всичкото прясно зеле, захлюпваме тенджерата с капак и задушаваме до омекване.

След това добавяме 5-6 ч.л. червен пипер с връх. Разбъркваме, добавяме доматите, нарязания магданоз и вода.

Варим ястието със зеле на тих огън до готовност. След това пълним в буркани и стерилизираме за 10 минути след завиране на водата.

Така, когато се върнем, късно от работа и нямаме време за готвене, отваряме бурканите сервираме една вкусна и лека вечеря от прясно зеле с домати в буркани!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *