Site Overlay

Пудинг с тиква и ром – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквата на малки парчета и я сипваме в тенджера. Варим 5-6 минути и отцеждаме.

Сипваме маслото в тефлонов тиган и добавяме пудрата захар и рома. Загряваме на котлона и сипваме парченцата тиква.

Поръсваме с канела и индийско орехче. След 2 минути внимателно обръщаме тиквата и оставяме за оше 2 минути. Отместваме настрани.

За пудинга кипваме млякото със захарта. Разтваряме нишестето във водата и наливаме на струйка в млякото. Бъркаме и варим крема до сгъстяване. Отместваме и добавяме сметаната и бурбонската ванилова захар. Разбъркваме.

В чашки сипваме от тиквените парченца, а отгоре заливаме с пудинг.

Оставяме пудингите да се охладят.

Преди сервиране поръсваме с шоколадови пръчици.

Пудингът с тиква и ром е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *