Site Overlay

Пуешки бутчета с чесън – Рецепта

“Рязко огладняваме, щом видим сочните пуешки бутчета – имат си и чесънче, нищо повече не ни трябва за страхотен апетит”

Начин на приготвяне:

Това е просто и вкусно ястие с пуешко. Чудесно предложение за тези, които обичат печеното на фурна. Винаги се получава добре, като цяло всички го харесват и разбира се – това е бюджетно ястие!

Страхотно ястие за неделния обяд или за специални случаи, в които не знаем точно какви са предпочитанията на гостите. При този тип ястия добрата салата е от съществено значение и е добре да сервирате с кнедли или варен ориз!

Почистете пуешките бедра от излишната мазнина, измийте, направете няколко разреза.

Поставете бутчетата от пуйка в голям съд, след което подправете със сол, черен пипер и лимонов сок.

В купа направете сос с добре нарязания чесън, сладък пипер, зехтин и розмарин, мащерка на вкус, а след това разпределете тази смес върху пуешкото бутче, като поставяте от сместа и в прорезите.

Полейте с бялото вино* (или зеленчуков бульон, пилешки бульон), добавете дафиновите листа, нарязани на парчета, оставете да се мариноват за една нощ.

На следващия ден обелете малките бели картофи и ги подредете около пуешкото в съда за печене. Подправете ги с малко сол, добавете нарязана целина и полейте с още малко бяло вино и зехтин на вкус.

Поставете съда за печене във фурната, предварително загрята до 180°C.

По време на готвенето обърнете бутчетата от пуешкото месо, когато е необходимо (ако желаете, добавете малко нарязан магданоз на вкус).

Накрая сложете малко нишесте да сгъстите соса от печеното пуешко за около 5-10 минути,

Когато пуешкото бутче е готово, нарежете на парчета и поставете върху чиния за сервиране с гарнитура по ваш вкус.

Сервирайте пуешките бутчета с чесън със салата, ако желаете.

Добър апетит !

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *