Site Overlay

Пукани люти чушлета в олио и оцет – Рецепта

Начин на приготвяне:

Макар и да не са любими на всеки, лютите чушки са завършекът при сервирането на всяко едно ястие!

За тези пукани чушки, които може да се консумират след няколко часа от приготвянето им, използвам следните съставки:

Първо измиваме и подсушаваме лютите чушки.

Смесвам си равни части олио и оцет, до долната част на ръба на буркан, от около 500 г. Добавям солта и захарта и разклащам буркана!

Пукам чушките и още топли, поставям в буркана, като затварям с капачка.

При всяко слагане на чушки в буркана го разклащам, да се разнесе хубаво маринатата.

След като приключим с всички чушки, оставяме буркана затворен.

От време на време разклащаме буркана. Пуканите люти чушлета в олио и оцет са готови за консумация след няколко часа.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *