Site Overlay

Пукани люти чушлета рибки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измиваме и подсушаваме лютите чушлета, след това ги надупчвам с вилица от едната страна и ги слагам да се изпекат във фурна на решетка с домакинско фолио (може и на скара).

През това време си нарязвам на ситно магданоза и чесъна (чесънът може да не е много ситно нарязан).

В буркан слагам оцет на дъното 50 мл, магданоз малко, чесън, 1 с.л олио, захар, сол (ако е по-малко бурканчето, 1/2 с.л. сол).

Нареждам чушките, докато са още топли и притискам, затварям хубаво лютите чушки в буркани и го завивам в найлонова торба.

Отгоре слагам хавлиена кърпа или одеяло. Тази процедура я повтарям с всички бурканчета до свършване на пуканите чушлета.

Оставям бурканчетата с пуканите люти чушлета рибки за 7-8 часа докато изстинат добре и се стерилизират!

Бон Апети!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *