Site Overlay

Пукани чушлета с чесън и магданоз – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измийте лютите чушки, подсушете ги и премахнете дръжките им. С помощта на остър нож леко цепнете връхчето им.

В тиган с капак сипете малко олио и сложете чушките вътре. Похлупете, за да не пръскат.

След 1-2 минути обърнете лютите чушлета. Ако желаете да ги обелите, то тогава трябва да ги оставите да изстинат за 30-тина минути под капак. След това много лесно се белят.

Пасирайте чесъна, копъра/магданоза и ги залейте с оцета. Добавете олиото, сол и захар, хубаво разбъркайте.

Поднесете чушлетата, като ги залеете с маринатата.

Пуканите чушлета с чесън и магданоз са готови – опитайте тази чудна разядка!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *