Site Overlay

Пухено тесто без яйца и мая – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо, сложете млякото в купичка и в него разбъркайте содата бикарбонат.

Оставате за няколко минути на страни, докато содата не шупне. Внимавайте, защото обемът на киселото мляко ще се удвои. Имайте го в предвид и използвайте по дълбок съд.

Докато содата се активира, пресейте брашното в голяма тава.

По средата му направете кладенче и в него сложете олиото, захарта и солта. Изсипете и киселото мляко.

Започнете да разбърквате, като постепенно взимате от брашното в страни. Накрая замесете с ръце.

Получава се меко пухкаво тесто, което не бива да залепва по ръцете ви.

Ако е така, означава че имате нужда от още малко брашно.

Пухено тесто без яйца и мая може да използвате, за да приготвите пици, хляб или закуски.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *