Site Overlay

Пухкава баница във форма за торта – Рецепта

Начин на приготвяне:

В дълбока купа се смесват разбитите яйцата, киселото мляко със содата и натрошеното сирене.

Почваме да редим корите във формата за торта.

Намазваме всеки лист обилно с масло, като през два листа сипваме от плънката и така, докато напълним формата.

Нарязваме кръглата баница на парчета и я заливаме с разтопеното масло, прясното мляко и яйцата.

Оставяме баницата да престой един час, след това печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 35 минути.

Когато пухкавата баница във форма за торта е готова, я покриваме с фолио и влажна кърпа.

Става много пухкава и мекичка баница.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *