Site Overlay

Пухкава милинка – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Загряваме млякото в микровълнова фурна, но малко, да не е много горещо.

Сипваме го в купа и към него прибавяме маята, захарта и 4 с.л. брашно.

Оставяме за 20 мин да шупне, завито с кърпа, на топло.

При вече готовата мая прибавяме киселото мляко, яйцата, солта и олиото.

Пресяваме брашното и го добавяме постепенно, като не спираме да бъркаме внимателно, докато започне да се заформя тесто.

Поръсваме мястото, където ще месим с брашно. Прехвърляме сместа от купата и месим до получаване на меко тесто.

Оставяме да втаса 2 часа на топло, покрито със стреч фолио.

Готовото тесто разделяме на 13 топчета. Всяко от тях намазваме с олио и нареждаме в дълбока тавичка, намазана също с олио.

Оставяме да втаса още 30 мин.

Взимаме краве маслото и го разтапяме в тиган, като след това добавяме брашното и бъркаме, докато се запържи.

Оставяме да изстине малко и заливаме милинката.

Натрошаваме сиренето и го разпределяме около топчетата.

Печем във предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 – 45 минути до златисто.

Получава се изключително мека и пухкава милинка.

Да ви е вкусно! 🙂

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *