Site Overlay

Пухкави гевреци със сусам и сирене – Рецепта

Начин на приготвяне:

Затоплете прясното мляко. С две лъжици от топлото мляко активирайте маята заедно със солта и лъжичка захар. Така сухата мая се активира по-бързо.

Пресейте брашното и направете кладенче в средата му. Чукнете вътре яйцата, сипете прясното мляко и активираната мая. Добавете и олиото, постепенно замесете тесто.

Полученото тесто трябва да бъде еластично и меко. Оставете го на топло да удвои обема си. След това го разделете на равни части и оформете топчета.

Всяко едно топче разточете на тясна лента с дължина около 5 см. Добавете натрошено сирене и завийте на руло. Така процедирайте с всички топченца.

След това вземете 2 от увитите рулца, усучете и съедините краищата им. Така се правят всички гевреци.

Намажете ги с масло и оставете за още 20 минути да починат. След това намажете гевречетата с разбитото яйце, поръсете със сусам и изпечете в загрята на 180 градуса фурна около 15 минути.

Пухкавите гевреци със сусам и сирене са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *