Site Overlay

Пухкави кашкавалки за деца – Рецепта

“Пухкави кашкавалки, от които всяко дете би си хапнало с удоволствие “

Начин на приготвяне:

В купата, в която ще месите, сложете киселото мляко и содата, разбъркайте. След като шупне, добавете яйцата, но без единия жълтък (той ще ни трябва по късно).

Сложете олиото, разбъркайте и започнете да добавяте на части пресятото брашно с бакпулвера. Омесете меко тесто.

Набрашнете хубаво плота, премесете тестото и го разточете на правоъгълник. Отделете 40 г от настъргания кашкавал. Останалия го разпределете върху тестото.

Сложете парченца от маслото, но оставете малко за отгоре. Навийте на руло и нарежете на филийки.

Наредете вкусните кашкавалки ги в тавичка с хартия за печене. Разбийте оставения жълтък, заедно с половин лъжица кисело краве мляко.

Намажете охлювчетата с тази смес. Поръсете с останалия кашкавал и сложете по едно парче масло върху всяко кръгче.

Печете пухкавите кашкавалки за деца на 200 градуса без вентилатор за 20-25 минути (до златисто).

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *