Site Overlay

Пухкави кръгли палачинки – Рецепта

“Поднесете пухкавите палачинки, гарнирани със сладко или солено “

Начин на приготвяне:

В купа с вилица се разбива яйцето с малко сол.

Бакпулверът се разбърква в киселото мляко докато шупне, сипваме при яйцето. Добавят се капки есенция бадем, сипваме брашното от просо, после и бяло брашно и разбъркваме на средно гъста палачинкова смес.

В тиган намазнен с олио сипваме в средата малко черпаче смес и печем на 3-4 степен от двете страни.

Обръщаме с две метални шпатулки за по-лесно.

Сервираме с мед и чаша студен айран.

Пухкавите кръгли палачинки са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *