Site Overlay

Пухкави къпкейкс с ядки и шоколад – Рецепта

Начин на приготвяне:

Семената чиа се смесват с млякото и се оставя настрана.

Шоколадът и ядките се натрошават или накълцват на ситно с нож.

В купа се намачкват бананите с вилица или преса за картофи. Там се прибавя и олиото, канелата, захарта и накиснатата чия. Разбива се добре с вилица.

Отделно се смесва брашното с бакпулвера, содата за хляб и солта и се пресяват.

Брашнената смес се прибавя на 2-3 части към банановата смес и се разбърква до хомогенна смес. Става доста по-гъсто от смес за кекс.

Добавят се натрошените орехи и шоколадът и се разбърква отново, докато се смеси с останалата част.

Фурната се загрява на 150 градуса на долен реотан.

Сместа се разпределя в силиконови формички или в тавичка за кексчета, като всяка формичка поотделно е застлана с хартия за печене.

Пекат се мъфините докато при пробождане с клечка за зъби излиза суха.

След като са готови, се изваждат и се оставят да изстинат преди консумация.

* Аз използвах малко орехи, бадеми, няколко стафиди, кашу и кокосови стърготини.

Пухкавите къпкейкс с ядки и шоколад са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *