Site Overlay

Пухкави мъфини с вишни – Рецепта

“Ако имате вишни в повече, оползотворете ги, приготвяйки тези невероятни мъфини “

Начин на приготвяне:

Фурната се включва да загрява предварително на 180 градуса без вентилатор.

За да са точни количествата на продуктите, използвайте кухненска везна. В дълбока пластмасова купа с помощта на електрически миксер се разбиват първо двете яйца, добавя се киселото мляко, след това захарта, лимоновата кора, ванилията и накрая олиото. Разбива се на средна степен до получаване на еднородна смес.

Постепенно към сместа се добавят предварително пресятото бяло пшенично брашно, смесено заедно с бакпулвера, и отново се разбърква добре до хомогенна кексова смес. По желание може да добавите какао на прах/брашно от рожков.

Пригответе си формата за кексчета/мъфини и наредете в нея хартиените книжки. Ако не разполагате с такива, намажете формата с малко масло.

Кексовата смес се изсипва в тях, като се пълни внимателно до половината. Разпределете я по равно в дванайсетте отделения.

Измиват се и се подсушават вишните. Отстранете костилките на всеки плод. След това внимателно се слагат в сместа и се разбърква с лъжичка (по 4-5 бр. вишни в един мъфин).

Пече се в предварително загрятата фурна на средна решетка за около 30-35 минути/или до готовност.

Може да си направите проба с клечка за зъби: забива се в едно от кексчетата и като се извади, тя трябва да бъде суха, без полепнала смес по нея.

Пухкавите мъфини с вишни са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *