Site Overlay

Пухкави питки с оризова коричка – Рецепта

Начин на приготвяне:

В подходящ съд се смесват маята, водата и захарта. Оставят се за около 10 минути докато маята шупне.

Към нея се добавят мляко, олиото и брашното със солта. Омесваме сместа с парченца масло, докато се получи гладко и еластично тесто.

Готовото тесто се поставя в дълбок съд намазан с мазнина, покрива се с фолио и се оставя на стайна температура, докато увеличи обема си два пъти и половина. Аз ползвам дълбока тенджера с капак.

Втасалото тесто се разделя 4 равни части. Всяка част се оформя на топка. Подреждат се в тава, намазана с мазнина, на разстояние една от друга.

Топките се оставят във фурната за повторно втасване, за около час.

Докато питките втасват, приготвяме сместа за кората.

В топлата вода разтваряме захарта, солта и маята. Добавяме оризовото брашно и разбъркваме.

Повторно разбъркваме шупналата кашичка преди да намажем вече втасалите питки.

Слагаме питките в предварително нагрята фурна на 180 градуса и печем до готовност (около 30-35 мин.).

Пухкавите питки с оризова коричка са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *