Site Overlay

Пухкави понички със сладко от ягоди – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пухкави понички със сладко от ягоди – същите като на баба.

Затопляме прясното мляко и добавяме захарта и маята. Оставяме настрани. През това време си смесваме разбитите яйца, разтопеното масло и солта.

Добавяме сместа към млякото и разбъркваме. Започваме да добавяме пресятото брашно. Омесваме лепкаво тесто. Поставяме го на масата и продължаваме да омесваме, като добавяме брашно.

Тестото за поничките не трябва да е нито меко, нито твърдо. Покриваме тестото и оставяме на топло за около час и половина. След като тестото е удвоило размера си, разточваме го с дебелина около 1см.

С помощта на чаша или купичка си изрязваме кръгчета. В дълбок съд загряваме олио, такова количество, че поничките да плуват.

Пържим от двете страни да златисто. След това поставяме върху кухненска хартия готовите понички.

Щом поничките се охладят, с помощта на шприц ги пълним със сладкото. Накрая поръсваме с пудра захар приготвените понички с пълнеж.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *