Site Overlay

Пухкави понички с крем сметана и маскарпоне – Рецепта

“Който опита пухкавите понички с крем, после цял ден говори за тях”

Начин на приготвяне:

Добавете мая към топлото мляко, добавете захар и брашно, по супена лъжица от двете и разбъркайте добре.

Покрийте купата с памучна кърпа и оставете да престои 15 минути.

Изсипете останалото брашно върху дъската, изсипете разтвора, добавете жълтъци, захар, ванилова захар и щипка сол.

Залейте с охладено масло и алкохол и направете гладко и еластично тесто за понички. Покрийте купата с кърпа и я оставете на топло място да втаса за 1.5 часа.

След това време поставете тестото върху набрашнен плот и месете няколко минути. Разточете с дебелина около 2 см, изрежете кръгове с чаша и покрийте с кърпа, за да втасат отново за 30 минути.

Загрейте олио и свинска мас до 175°C и запържете понички за 2 минути от всяка страна.

Изцедете излишното масло върху хартиена кърпа и разрежете наполовина, докато охлаждате.

Разбийте сметана с маскарпоне и пудра захар, за да създадете гладък плътен крем.

Измийте ягодите, нарежете ги на филийки и ги поставете на няколко порции върху поничката.

Поставете крема в сладкарски пош, по желание наредете резенчета ягоди в основата и шприцовайте крем върху тях и поръсете обилно с пудра захар.

Насладете се на пухкави понички с крем сметана и маскарпоне!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *