Site Overlay

Пухкави содени блини с ябълки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Вълшебните ябълкови блини може да приготвим както със сладки ябълки, така и със зелени ябълки. На снимките блините са със зелени ябълчици, тъй като е чудесна идея да оползотворим по този вкусен начин изпопадалите още недоузрели ябълки от овошките.

А ето и как можем да приготвим бързо и лесно содените блини:

В дълбока купа сипваме яйцето, кристалната захар и киселото мляко, активирано със хлебна сода. Разбиваме с миксер. След това прибавяме хималайската сол и типовото брашно и отново разбиваме с миксер, до получаване на хомогенна гладка смес. Накрая добавяме ябълките (предварително обелени и настъргани), канелата за аромат и разбъркваме.

Загряваме тиган с незалепващо керамично покритие с много малко шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), който ни е нужен само за първите блини, а останалите приготвяме на сух тиган, защото така се получават по-гладки и пухкави, а и по-здравословни.

Разстиламе малко от гъстата смес, така че да се получи мини палачинка с размер около 10 см и дебелина – колкото искаме да са пухкави. Ако тиганът е достатъчно голям, могат да се съберат 2-3 блини наведнъж, едни до други, без да се докосват, за да не се слепят.

Щом започнат да се образуват малки точици/мехурчета от горната страна, внимателно обръщаме мини палачинките, с помощта на силиконова шпатула за тиган. Задържаме за кратко, докато добие леко кафеникав златист цвят и изваждаме от тигана.

Редим готовите блини в чиния, като всяка нова топла слагаме най-отдолу, за да се запазят мекички и пухкави. От сместа се получават около 9 пухкави блини. Най-вкусни са – току-що приготвени. Сами по себе си – ябълковите блини имат много нежен и приятен сладък вкус, но е още по-завършено, ако ги поднесем с домашно сладко.

Лесни пухкави содени блини с ябълки – за една уютна закуска!

Чудно Вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *