Site Overlay

Пухкав кекс Мравуняк – Рецепта

Начин на приготвяне:

За този любим сладкиш Мравуняк отделете белтъците от жълтъците в отделни купи. Разбийте белтъците с щипка сол на пяна и оставете настрани.

Добавете захарта, ванилиите и олиото при жълтъците и разбийте много добре, прибавете киселото мляко, настърганата на ситно ренде портокалова кора и отново разбъркайте добре.

Пресейте брашното и добавете бакпулвера, разбъркайте. Прибавете ги към яйчената смес и разбъркайте добре до еднородна смес.

Към сместа добавете разбитите белтъци и бъркайте бавно с шпатула до еднородна смес.

Накрая прибавете шоколадовите пръчици и смесете добре с шпатулата. Сипете сместа в намазана с масло форма за кекс и разпределете равномерно.

Поставете формата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете за 40-45 минути до суха клечка.

Извадете готовия кекс от фурната и оставете да се охлади, обърнете върху подходяща чиния.

Пригответе си глазурата, като смесите пудрата захар, какаото и добавите прясното мляко, разбъркайте до еднородна смес и намажете охладения пухкав кекс Мравуняк.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *